Blauwdruk

© Avansa

Start dinsdag 25 mei 2021
20:00 - 21:30

2 sessies

Prijs

Standaardprijs: 15 euro
Alle tarieven

Waar Online sessie
.
Online Online

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Maak kennis met het oudste en blauwste fotografische drukproces! Je kan er afdrukken mee maken van eigen tekeningen of foto’s, maar ook van natuurlijke en gevonden materialen zoals planten, kantwerk, plastic... Voor blauwdruk of cyanotypie heb je geen donkere kamer nodig, want de belichting gebeurt door de zon. Het eindresultaat is een uniek beeld in Pruisisch blauw.

In deze online workshop leer je een blauwdruk te maken van een foto. Tijdens de eerste sessie toont Jonas hoe je jouw beeld bewerkt en drukklaar maakt met het gratis programma Gimp. Nadien ga je aan de slag met een doe-het-zelf pakket dat we je opsturen via de post. Tijdens de tweede sessie op 18 juni vertelt Jonas meer over de techniek, kan je vragen stellen en je resultaten delen.

Praktisch

Dit is een online activiteit. Een dag voor de start van de activiteit ontvang je per mail de definitieve link voor deelname. Kijk zeker ook in je ongewenste mail.
Na inschrijving ontvang je een demonstratievideo en sturen we je met de post een pakket met vijf lichtgevoelige A5 aquarelblaadjes, 1 cellofaanblaadje en een handleiding.

Sessies

 • dinsdag 25 mei 2021
  20:00 - 21:30
  Online sessie - Online sessies
 • dinsdag 15 juni 2021
  20:00 - 21:30
  Online sessie - Online sessies

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  15 euro
 • Sociale prijs
  3,75 euro
  Je hebt een vervangingsinkomen, recht op verhoogde tegemoetkoming/omniostatuut.

Begeleiding

Jonas Ghyselen

Jonas Ghyselen is leerkracht beeldende kunst. Hij studeerde aan het KASK en behaalde een master aan…
Meer over Jonas Ghyselen

In samenwerking met