Carolyn Steel Sitopia: Hoe goed eten de wereld kan redden

© Carolyn Steel

Vitamine T

Start maandag 17 mei 2021
20:00 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: 5 euro
Alle tarieven

Waar Online sessie
.
Online Online

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Voor Carolyn Steel is voedsel geen voorwaarde om te leven, het is de essentie van het leven zelf.

Het is de bril waardoor we naar de maatschappij kijken. Voedsel verbindt ons met elkaar en met de wereld.

Maar de huidige productie- en consumptiepatroon weegt zwaar op onze leefomgeving: klimaatopwarming, verarming van de grond, verlies van biodiversiteit … Toch schrijft Carolyn: “Als we goed kunnen eten (en koken en telen), dan zijn we op weg naar een goed leven.”


Hoe moet dat dan, dat ‘goed eten’? Zal technologie ons redden? Mogen we enkel nog biologische groenten op ons bord? En wordt onze voeding dan niet veel duurder? Deze vragen leggen we voor aan Carolyn Steel. Interviewer van dienst is Louis De Jaeger, eco-entrepreneur (tuinarchitectenbureau Commensalist), bezieler van ByeByeGrass en promotor van voedselbossen.

​Het gesprek verloopt in het Engels met simultane vertaling.

Sessies

  • maandag 17 mei 2021
    20:00 - 21:30
    Online sessie - Online sessies

Locatie(s)

Prijs

  • Standaardprijs
    5 euro
  • Sociale prijs
    1,25 euro
    Je hebt een vervangingsinkomen, recht op verhoogde tegemoetkoming/omniostatuut.

Begeleiding

Carolyn Steel

​De Britse architecte Carolyn Steel houdt zich vooral bezig met de relatie tussen voedsel en (de…
Meer over Carolyn Steel