Initiatie blauwdruk

© Avansa Halle-Vilvoorde

Start za 6 mei '23
11:00 - 15:00

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Civiele Mega Loods
Kapellebaan 30
1770 Liedekerke

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Maak kennis met het oudste en blauwste fotografische drukproces! Je kan er afdrukken mee maken van eigen tekeningen of fotonegatieven, maar ook van natuurlijke en gevonden materialen zoals planten, kantwerk, plastic... Voor cyanotypie heb je geen donkere kamer nodig, want de belichting gebeurt door de zon. Het resultaat is een uniek beeld in Pruisisch blauw.

Deze activiteit vindt plaats tijdens de LikART Kunstenpromenade 2023, een gratis kunstenfestival in Liedekerke. Ontdek hier meer over het programma.

Meedoen

Je hoeft niet in te schrijven voor deze initiatie. Tussen 14:00 en 18:00 uur kan je ter plaatse aanschuiven en deelnemen als er een plekje vrij is. Voorzie minstens een uurtje tijd om de basistechniek onder de knie te krijgen en een eigen kunstwerk te maken.

Praktisch

We experimenteren tijdens deze initiatie op papier. Breng gerust eigen voorwerpen mee die een mooi silhouet kunnen opleveren. Bijvoorbeeld plat gedroogde planten of bloemen, kant of andere texturen die gedeeltelijk lichtdoorlatend zijn.

Sessies

 • za 6 mei '23
  11:00 - 15:00
  Civiele Mega Loods - Civiele Mega Loods

Locatie(s)

 • Civiele Mega Loods Kapellebaan 30
  1770 Liedekerke Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Jonas Ghyselen

Jonas Ghyselen is leerkracht beeldende kunst. Hij studeerde aan het KASK en behaalde een master aan…
Meer over Jonas Ghyselen

In samenwerking met

 • Vrijetijdshuis Liedekerke