Initiatie keramiek en pottendraaien

© 't Kleivolk

Start vr 13 augustus '21
10:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 55
Alle tarieven

Waar 't Kleivolk
Balkenstraat 42
3071 Erps-Kwerps

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Maak kennis met een echt pottenbakkersatelier en steek zelf de handen in de klei tijdens deze initiatieworkshop. Yves van 't Kleivolk geeft je een rondleiding en legt uit hoe je de klei moet voorbereiden. Nadien leer je een vogelhuisje maken met de opbouwtechniek. Je gaat ook aan de slag met de draaischijf en krijgt de kans om drie kleine potjes of 1 grote pot te draaien. Alle werkjes worden na het drogen gebakken in een kleioven.

Praktisch

Breng je mondmasker meer. Deze workshop vindt gedeeltelijk buiten plaats. Bij regenweer werken we onder een partytent. Zorg voor aangepaste kledij en een schort. Breng ook je eigen lunchpakket mee. Je kan ter plaatse gratis koffie, thee en water verkrijgen.
In de prijs van de workshop is één biscuitbak inbegrepen en voldoende klei voor 1 vogelhuisje en 3 kleine potjes of 1 grote pot. Extra klei kan ter plaatse worden aangekocht. Na het drogen worden de werkjes gebakken. Je verneemt via mail wanneer ze klaar zijn om op te halen. Een extra laagje email kan ter plaatse aangevraagd worden, maar is niet in de prijs begrepen.

Sessies

 • vr 13 augustus '21
  10:00 - 16:00
  't Kleivolk - Atelier

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 55
 • Sociale prijs
  € 13,75
  Je hebt een vervangingsinkomen, recht op verhoogde tegemoetkoming/omniostatuut.

Begeleiding

Yves Laurier

Yves Laurier volgde een 7 jaar lange opleiding keramiek aan het Instituut Kunstambachten in…
Meer over Yves Laurier

In samenwerking met