Initiatie keramiek en pottendraaien

© Avansa

Start vr 10 december '21
10:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 55
Alle tarieven

Waar 't Kleivolk
Balkenstraat 42
3071 Erps-Kwerps

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Maak kennis met een echt pottenbakkersatelier en steek zelf de handen in de klei tijdens deze initiatieworkshop. Yves en Francine van 't Kleivolk geven je een rondleiding en leggen uit hoe je de klei moet voorbereiden. Nadien leer je een vogelhuisje of plantenhanger maken met de opbouwtechniek en kleiplaten. Je gaat ook aan de slag met de draaischijf en draait je eerste potjes met behulp van enkele eenvoudige basistechnieken. Alle werkjes worden na het drogen gebakken in een kleioven.

Praktisch

Zorg voor aangepaste kledij en een schort. Breng ook je eigen lunchpakket mee. Je kan ter plaatse gratis koffie, thee en water verkrijgen.
In de prijs van de workshop is één biscuitbak inbegrepen en voldoende klei voor 1 vogelhuisje of plantenhanger en 3 kleine potjes of 1 grote pot. Extra klei kan ter plaatse worden aangekocht. Na het drogen worden de werkjes gebakken. Je verneemt via mail wanneer ze klaar zijn om op te halen. Een extra laagje email kan ter plaatse aangevraagd worden, maar is niet in de prijs begrepen.
Opgelet, omwille van de nodige voorbereidingen vragen we je voorkeur te melden bij je inschrijving tussen een vogelhuisje of een plantenhanger onder opmerking.

Sessies

 • vr 10 december '21
  10:00 - 16:00
  't Kleivolk - Atelier

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 55
 • Sociale prijs
  € 11
  Je hebt een vervangingsinkomen, recht op verhoogde tegemoetkoming/omniostatuut.

Begeleiding

Yves Laurier

Yves Laurier volgde een 7 jaar lange opleiding keramiek aan het Instituut Kunstambachten in…
Meer over Yves Laurier

In samenwerking met