Vacature

Vacature: Gangmaker diversiteit en participatie

Bij Avansa Halle-Vilvoorde willen we graag iedereen in Halle-Vilvoorde betrekken. Daarom ontwikkelen we aanbod en projecten waarmee we mensen uit verschillende gemeenschappen en groepen aanspreken. Om ons daarbij te helpen zoeken we een gangmaker met ervaring en expertise op vlak van participatie en diversiteit.

CC0 Unsplash Sharon Mc Cutcheon Web

Avansa Halle-Vilvoorde (voorheen bekend als Archeduc), is één van de 13 Avansa’s in Vlaanderen en Brussel. Wij werken aan een samenleving waarin iedereen meetelt en iedereen -die dat wenst- mee kan doen. Lees hier meer over onze organisatie.


Wie zoeken we?

We zoeken een gangmaker diversiteit en participatie. Iemand die ieder van ons constructief uitdaagt en op weg helpt om nog meer mensen die in armoede leven en mensen met een andere thuistaal dan het Nederlands te betrekken bij onze werking.

Iemand die samen met ons bondgenoot wordt van deze doelgroepen en met of op maat van hen aanbod en projecten opzet. Iemand die ons een duwtje in de rug geeft om ook in onze partnerships nog meer diversiteit waar te maken.

We zijn op zoek naar jouw ervaring en talent en hoe je daarmee onze projecten, ons werk en ons team kan versterken. Onze organisatie draagt diversiteit hoog in het vaandel. Het maakt voor ons niet uit waarin je gelooft of van wie je houdt. We willen mensen met een migratiegeschiedenis en ervaringsdeskundigen in armoede ook extra aanmoedigen om te solliciteren voor deze vacature.

Wat verwachten we van jou?

Je hoeft alles wat nodig is voor deze functie bij aanvang nog niet te kunnen of te weten. Je kan groeien tijdens de inwerkperiode. Dat moet je wel willen. Een ervaren collega staat je hierin bij.

Je kan verder bouwen op formats, methodieken, netwerken en projecten die hun degelijkheid al hebben bewezen. Er is een groep van degelijke freelancers, vrijwilligers en partners waarmee je aan de slag kan.

Resultaatgericht samenwerken:

Je maakt deel uit van het educatief team. Je draagt bij tot de ontwikkeling van een coherent, kwaliteitsvol en realistisch educatief beleid voor de volledige organisatie. Je vervult een radarfunctie waarbij je kansen in je netwerk detecteert en inzet voor je eigen werk en dat van collega’s.

We werken steeds samen met collega’s en/of partners:

 • Je zet je in om samen met anderen resultaten te bereiken die belangrijk zijn voor onze organisatie. Je denkt en handelt hierbij vanuit gemeenschappelijke belangen.
 • Je stelt je eigen kennis, ervaringen en netwerken ter beschikking van collega’s en je bent uitnodigend naar hen om dat ook te doen.
 • Je zorgt er mee voor dat meer mensen die in armoede leven of thuis een andere taal spreken dan het Nederlands, meer betrokken worden bij ons algemeen aanbod en onze projecten. Je geeft je collega’s een duwtje in de rug om hier nog meer succesvol in te zijn op hun werkterrein.

Ontwikkelen en programmeren:

 • Je ontwikkelt aanbod en projecten op maat en op vraag van onze prioritaire doelgroepen. Je doet dit in lijn met onze visie en doelstellingen.
 • Je bouwt verder aan ons netwerk van mensen die actief zijn op dit werkterrein. Je stimuleert samenwerkingsvormen op basis van gelijkwaardigheid. Je staat open voor ideeën van anderen en bouwt erop voort.
 • Je rekruteert docenten en vrijwilligers en onderhandelt over de voorwaarden, binnen de afgesproken budgetten en betalingsmogelijkheden.
 • Je zoekt gepaste locaties, binnen de afspraken over regiospreiding. Je onderhandelt over de voorwaarden binnen de afgesproken budgetten en kwaliteitsvereisten.
 • Je verwerkt tijdig en volledig je activiteiten in ons CRM-systeem Salesforce (je krijg hiervoor een opleiding tijdens je inwerkperiode).
 • Je verstrekt tijdig de nodige info in functie van ons communicatie-en promotiebeleid.

Organiseren en realiseren:

Het is niet de bedoeling dat je zelf het aanbod begeleidt, maar:

 • Je zorgt ervoor dat alle randvoorwaarden (lokaal, materiaal, sfeer, vrijwilligers,…) voldaan zijn om je aanbod kwaliteitsvol te laten doorgaan.
 • Je volgt op of het aanbod of het project zich heeft gerealiseerd zoals jij het hebt ontwikkeld en zorgt voor oplossingen indien er zich onverwachte problemen voordoen.
 • Je geeft gevolg aan de evaluatiegegevens en feedback over het aanbod.
 • Je maakt moeilijke onderwerpen en eventuele onvrede van deelnemers bespreekbaar.


Wat bieden we?

 • Een contract van onbepaalde duur. Deeltijdse tewerkstelling of freelance-statuut zijn ook bespreekbaar.
 • Een verloning volgens PC329 op barema B1b. Voor een voltijdse functie is dit bij 0 jaar anciënniteit een bruto maandloon van 2.603,80 euro, bij 5 jaar 2.811,53 euro en bij 10 jaar 3.210,78 euro.
 • Maaltijdcheques van 6 euro, een mooi aantal vakantiedagen, een eindejaarspremie, gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer of een tussenkomst wanneer je met de auto of de fiets komt.
 • Een thuiswerkvergoeding. Ook nadat de coronamaatregelen opgeheven zijn, blijft gedeeltelijk thuiswerken mogelijk.
 • Een laptop en een gsm met abonnement.
 • Coaching en vorming.
 • Fijne collega’s die ernaar uitkijken om je te verwelkomen.
 • Materiële hulpmiddelen zoals de Kastrol of de Mobiele Internetklas.
Mail Avansa web2

Ja, ik wil solliciteren

Leg ons uit welke (beroeps)ervaring je hebt rond de doelstellingen die we willen bereiken. Overtuig ons kort en bondig en dan nodigen we je uit voor een gesprek.

Stuur je motivatie met je CV ten laatste op 20 juni naar
elke@avansa-hallevilvoorde.be

De gesprekken zullen plaatsvinden op 28, 29 en 30 juni en 1 juli.

Datum bericht donderdag 27 mei 2021