Zondag 28 september trapten we samen met Intradura en ambassadeur Otto-Jan Ham de campagne “Eten verspillen? Da’s niet wat we willen!” op gang. In oktober dagen we iedereen uit om minder voedsel te verspillen: met tips, inspiratie én workshops.
Tijdens het inspirerende startmoment in CC 't Vondel in Halle werden lekkere proevertjes en concrete tips om minder voedsel te verspillen gedeeld.
Want met kleine aanpassingen kan je écht een verschil maken: voor je afvalzak én je portemonnee. Otto-Jan Ham praatte het geheel vlot aan elkaar, en zorgde samen met zijn band voor een gezellige, muzikale sfeer.
In Vlaanderen gooien we jaarlijks gemiddeld 62,5 kg eetbaar voedsel per gezin weg. Dat zijn drie winkelkarren vol... of zo’n €417 in de vuilnisbak. Zonde, toch?
Daarom zoekt Intradura deze maand 2.000 gezinnen die mee de uitdaging aangaan: meten, tips krijgen, anders koken, en vooral: minder verspillen. Schrijf je hier in.
Omdat verandering makkelijker gaat als je er niet alleen voor staat, organiseren we bij Avansa in oktober ook zes toegankelijke, leerrijke én gezellige workshops in de regio.
Wat je leert, kan je meteen toepassen in je eigen keuken.
📅 Bekijk het programma en schrijf je vandaag nog in voor een workshop in jouw buurt: