Chutney en curry maken

© CC0 - Unsplash - Monika Grabkowska

Start ma 15 april '24
19:30 - 21:30

2 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 45
Alle tarieven

Waar Cultuurcentrum De Factorij
Willem Lambertstraat 10
1930 Zaventem

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Je kan voor deze activiteit niet meer inschrijven. Bekijk hier een aantal alternatieven.

Heel wat eten en eetbaars belandt nog steeds in onze vuilnisbak. In deze kookworkshop verkennen we samen verschillende technieken om voeding langer te bewaren. We gaan aan de slag met verrassende recepten en maken ook tijd om te proeven.

In Zuid-Oost-Azië combineren ze inmaken met suikers en zuren om unieke chutneys te maken. Chutneys zijn grove sauzen die door middel van suikers en azijn maanden kunnen bewaren. In de eerste sessie maken we klassiekers als tomaten- en mangochutney en vullen ons gamma aan met eigen combinaties.

In de tweede sessie serveren we de chutneys bij een assortiment curry’s. Een curry is een gerecht dat op smaak wordt gebracht met een verschillende specerijen.

Voor dit feestbuffet mag iedereen iemand mee vragen om aan te schuiven aan de uitnodigende tafel. Jouw genodigde mag komen eten tegen 20u.

Praktisch

Breng een schort, snijmesje, snijplank, keukenhanddoek en 2 à 3 bokalen (2 dl) met een deksel mee.

Sessies

  • ma 15 april '24
    19:30 - 21:30
    Cultuurcentrum De Factorij - Default
  • ma 13 mei '24
    18:30 - 22:00
    Cultuurcentrum De Factorij - Default

Locatie(s)

  • Cultuurcentrum De Factorij Willem Lambertstraat 10
    1930 Zaventem Toon op kaart

Prijs

  • Standaardprijs
    € 45
  • Sociale prijs
    € 9
    Je hebt een invaliditeitsuitkering of recht op verhoogde tegemoetkoming/omniostatuut

Begeleiding

Renate Coen

Renate heeft al sinds jaar en dag een passie voor eten en koken. Reizen prikkelt haar om nieuwe…
Meer over Renate Coen

In samenwerking met