Klimaatsofa

De Klimaatsofa is terug

Vanaf september neemt opnieuw elke maand een gepassioneerde expert plaats in de Klimaatsofa. Tijdens de inspirerende lezingen staat duurzaamheid op alle vlakken centraal: van elektrische mobiliteit over landbouw, tot ontharden en biodiversiteit.

Beeld 3 2 Klimaatsofa 2023 WEB

VRT-weerman Bram Verbruggen trapt op 19 september de nieuwe reeks Klimaatsofa op gang in Halle. Hij overloopt de oorzaken, gevolgen en oplossingen voor het klimaatprobleem en legt uit wat je zelf kan doen. Bert Gabriëls sluit de avond af met eco-comedy. Hij raakt gevoelige snaren en reikt ook oplossingen aan waar iederéén blij van wordt.

In november neemt bioboer Tijs Boelens ons economisch model onder de loep in Paddenbroek in Gooik. Je ontdekt hoe landbouw en natuur met elkaar verzoend kunnen worden en welke duurzame oplossingen er zijn voor onze voedselvoorziening.

Elektrische mobiliteit staat centraal tijdens de Klimaatsofa in december in Ternat. Pieter Boussemaere is ervaringsdeskundige. Hij geeft antwoord op al jouw vragen en blikt vooruit naar de toekomst.

Ook in 2025 gaat de Klimaatsofa verder. Voormalig Vlaams bouwmeester Leo Van Broeck gaat dieper in op de oorzaken van de ecologische crisis en stelt duurzame oplossingen voor de toekomst voor. We plaatsen vleermuizen in de schijnwerpers, je ontdekt waarom ontharden zo belangrijk is en je kan samen met Begijn Le Bleu op pad om vogels te spotten.


Klimaatsofapromo

Schrijf je in!

De eerste lezing met weerman Bram Verbruggen en komiek Bert Gabriëls in september is gratis. (Vooraf inschrijven verplicht)

Vanaf november betaal je voor elke lezing 6 euro (inclusief drankje).
Als je inschrijft voor de volledige reeks Klimaatsofa betaal je 30 euro in plaats van 36 euro.

Datum bericht di 27 augustus '24