Doe mee aan 30 dagen minder wagen

Een maand lang wat minder in de wagen stappen, lukt jou dat? De beste manier om daarachter te komen, is het gewoon eens te proberen. Bij Avansa Halle-Vilvoorde gaan we in juni alvast de uitdaging aan en doen we mee met 30 Dagen Minder Wagen.

30dmwz

Het concept van 30 Dagen Minder wagen is heel eenvoudig: Hoe meer mensen meedoen, hoe minder autokilometers in juni. Meer duurzame verplaatsingen dus, en meer gezonde lucht. Dat kunnen we alleen maar toejuichen. Schrijf je dus ook in en ga samen met ons de uitdaging aan.

Denk je nu meteen: 'een maand zonder auto, dat lukt mij nooit!?!' Geen paniek: Als het eens een dag niet lukt zonder wagen, dan is dat geen ramp. Meedoen en je auto-matisme in vraag durven stellen is het allerbelangrijkste. Probeer het gewoon eens!

Voor de twijfelaars, nog een paar goede redenen om mee te doen:

  • Samen is alles plezanter: Je kan met een groep inschrijven. Verzamel dus je vrienden, buren, collega’s, familie … en moedig elkaar aan.
  • Je zorgt voor propere lucht en je gezondheid: Fietsen, stappen, bussen, treinen, carpoolen … ze zorgen allemaal voor meer propere lucht. Je ontmoet ook meer mensen en een beetje beweging is goed voor je gezondheid.
  • Je spaart geld uitt: Een eigen auto kost duizenden euro’s per jaar. Een maandje autominderen zal je dus ook voelen in je portemonnee.
  • Je krijgt gratis voordelen: Als je inschrijft krijg je kortingen op De Lijn, Cambio en Blue-bike.
  • Je laat je horen: Jouw feedback en die van duizenden andere deelnemers komt in een rapport waarmee politici hun mobiliteitsbeleid nog duurzamer en toekomstbestendig kunnen maken.
30dmw1

Samen gaan we autominderen

De hele maand juni zo weinig mogelijk met je auto rijden. Alleen maar voordelen: Je bent meer buiten, je ontmoet meer mensen en je spaart er heel wat mee uit. Ga mee de uitdaging aan!

Datum bericht wo 31 mei '23