Smart Café

‘Door anderen te helpen, leer ik zelf bij’

Ludwig Neukermans werkt sinds 2017 als vrijwilliger bij onze organisatie. Hij ondersteunt de docenten tijdens onze Smart Cafés.

Ludwig Smart Cafe WEB 2

‘Tijdens een cursus in de bibliotheek van Affligem raakte ik aan de praat met Vincent, een van de medewerkers van Archeduc, toen nog de naam van Avansa Halle-Vilvoorde. Toen hij hoorde dat ik in mijn vrije tijd veel bezig ben met computers en multimedia, vroeg hij of ik geen interesse had om de docenten van de Smart Cafés bij te staan. Ik heb ja gezegd en heb er nog geen spijt van gehad: het zijn telkens leuke en gezellige samenkomsten. Het is fijn om op deze manier nieuwe mensen te leren kennen.'

'Het is fijn om op deze manier nieuwe mensen te leren kennen.'
Ludwig Neukermans, Vrijwilliger Smart Café

‘Voor mijn werk was ik vroeger ook dagelijks op pad. Ik begon in 1973 aanvankelijk als elektricien en later als technieker bij de RTT. Dat werd later Proximus. Bij de lancering van digitaal internet, toen nog ADSL, heb ik mijn overplaatsing aangevraagd. Vanaf dan was ik altijd op de baan om storingen op te lossen en internet en digitale TV aan te sluiten. Ik heb een hele evolutie op dat vlak meegemaakt. Door anderen nu te helpen met problemen op hun smartphone, tablet of computer leer ik ook zelf telkens nog bij.’

Ludwig Smart Cafe WEB 2

Net als Ludwig gebeten door multimedia?
Help je graag anderen?

Datum bericht di 19 januari '21