'Hoppinpunten zijn een meerwaarde voor de buurt'

In zes Pajotse gemeenten verschijnt binnenkort een Hoppinpunt. Het zijn herkenbare plekken met een divers aanbod aan vervoersmogelijkheden zoals deelwagens, deelfietsen en openbaar vervoer. 'Hoppinpunten vormen belangrijke schakels in het vervoersnetwerk en ze zijn ook een meerwaarde voor de buurt', zegt Bram Roelant van Mobipunt vzw.

Hoppin

Begin 2020 startten Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal een traject om gemeentelijke Hoppinpunten in te richten. Avansa Halle-Vilvoorde hielp mee om burgers te betrekken en te peilen naar hun verwachtingen. Intussen is die participatiefase afgesloten en bekijken de verschillende gemeenten welke ingrepen er concreet zullen gebeuren in de openbare ruimte.

'Het worden herkenbare plekken met een divers aanbod aan vervoersmogelijkheden die we bij voorkeur aanvullen met extra diensten', zegt Bram Roelant, coördinator van Mobipunt vzw. Hij ondersteunt de lokale besturen bij de planning en ontwikkeling.

'Met de Hoppinpunten willen we niet alleen de mobiliteit verbeteren, maar ook het buurtgevoel versterken', zegt Bram. 'Bij de inrichting streven we naar een echte upgrade van de openbare ruimte. Door de toevoeging van zitbanken, een speelplek, laadpalen of bijvoorbeeld een postpunt kunnen het ook ontmoetingsplekken worden voor de buurt.'

Mobipunten web

Meer weten over Hoppinpunten?

  • Ben je benieuwd naar de rol die ze kunnen spelen in jouw buurt?
  • Schrijf je dan snel in voor de gratis webinar:
    Hoppinpunten: hefboom voor mobiliteitstransitie?

    op dinsdag 8 maart.
Datum bericht wo 23 februari '22