'Iedereen kan een stem vinden in de poëzie'

Liese Leunens speelt van jongsaf met taal. 'Toen ik twaalf was verklaarde ik al dat ik lach-maker zou worden. Dat is jammer genoeg geen officieel beroep, maar via poëzie, schrijven en improvisatietheater kan ik mijn passie nu toch delen met anderen.'

Liese Leunens

Naast haar werk als leerlingbegeleidster is taal de grote passie van Liese. 'Na een bijzonder ongelukkige val in 2014 ging ik door een heel moeilijke periode. Ik ging op zoek naar hobby's waar ik energie van kreeg en die ik nog lang zou kunnen beoefenen. En dat werden (poëzie) schrijven en improvisatietheater.'

'Ik volg zelf poëzieklas bij dichter Ivo Van Strijtem en dat inspireert en motiveert me enorm. Ivo is er van overtuigd dat iedereen op gepaste tijd een stem in het leven en in de poëzie kan vinden. Ik denk dat dat klopt. Mijn stem of mijn tekstjes zijn glimlachjes in versvorm, met een knipoog en een twist.'

Liese deelt haar eigen schrijfsels met de wereld als Poëziejegraag. 'Het waren mijn dochters die me aanmoedigden. Zij maakten op moederdag een Instagram-account voor me aan. Ik had daar nog nooit van gehoord, maar intussen heb ik bijna 4.800 volgers. Daar ben ik best wel trots op, maar het liefst van al deel ik mijn passie in het echt met anderen. Dankzij Avansa kan ik dat nu ook doen.'

Vanaf 5 oktober begeleidt Liese de workshopreeks Spelen met taal in Dilbeek. 'We werkten echt een heel leuk concept uit. Plezier halen uit taal staat centraal. We gaan aan de slag met anekdotes uit het dagelijks leven en spelen met dubbele betekenissen van woorden. Ik sta te popelen om aan de slag te gaan!'

Spelenmettaal

Kom spelen met taal!

Op woensdag 5 oktober start in Dilbeek een nieuwe workshopreeks met Liese.

Datum bericht wo 21 september '22