Levende Bibliotheek

'Ik wil geven wat ik zelf ook graag had ontvangen'

In de Levende Bibliotheek maak je kennis met echte mensen die hun persoonlijk verhaal met je delen. Belo Bandombele vertelt er hoe hij ondanks een moeilijke jeugd zijn passie en geluk vond. 'Ik wil mensen tonen dat ze hun dromen kunnen verwezenlijken als ze vastberaden zijn.'

Beloblog

Het levensverhaal van Belo leest als een thriller. Zijn jeugd werd getekend door pesten, misbruik, asiel en pleeggezinnen. De weg naar herstel vond hij via zijn grote passie: voetbal. Hij werkt nu als toeleider voor nieuwkomers in de gemeente Dilbeek en is daarnaast actief als trainer in het voetbal.

'Ik heb mijn plek gevonden. Zowel in het voetbal als in mijn job kan ik echt mijn passie kwijt', vertelt Belo lachend. 'Ik kan er mensen ondersteunen en anderen de kansen geven die ik zelf ook graag had ontvangen. Dat is meteen ook de titel van mijn verhaal als Levend Boek.'

'Door deel te nemen aan dit project heb ik eigenlijk pas beseft dat ik ook anderen kan inspireren met mijn verhaal. Want een situatie lijkt soms misschien uitzichtloos, door te praten met anderen kan je moed krijgen en groeien.'

Op zaterdag 24 februari kan je komen luisteren naar Belo tijdens de Levende Bibliotheek in Dilbeek.

'Ik kijk er zelf enorm naar uit en kan ook de andere Levende Boeken alleen maar aanraden. Het zijn stuk voor stuk verhalen waar iedereen heel veel kan uit leren en die je kijk op het leven kunnen veranderen. En als je nog geen goede voornemens hebt voor 2024, zal je er na een bezoek aan de Levende Bibliotheek zeker hebben.'

Banner blog Levende Bibliotheek Dilbeek

Laat je inspireren door de verhalen van de Levende Boeken

Op zaterdag 24 februari vind je de Levende Bibliotheek in Dilbeek.
Margriet
, Iwein, Veronica, Francis, Oksana en Belo delen er hun verhaal met jou.
Deelnemen is gratis. Je kan vooraf online inschrijven of gewoon langskomen op de dag zelf.

Datum bericht ma 29 januari '24