Mozaïektegels krijgen vaste plek in wijk Broek

In de wijk Broek in Vilvoorde werden deze week de stoeptegels ingehuldigd die de mensen uit de buurt de voorbije maanden zelf versierden tijdens mozaïekworkshops. 'Ik ben heel tevreden met het resultaat', zegt buurtbewoonster Laetitia.

Laetitia

Het idee voor de mozaïektegels ontstond in de aanloop naar het wijkfeest van Zennelab in de wijk Broek in oktober vorig jaar.

‘Samen met Avansa Halle-Vilvoorde organiseerden we toen enkele creatieve workshops’, zegt opbouwwerker Pauline Verbeure van SAAMO. ‘Wij werken aan de leefomgeving en willen we dat mensen zich thuis voelen in de wijk. Dit soort acties dragen hiertoe bij. Van de stad Vilvoorde kregen we 20 stoeptegels cadeau die we konden versieren. Een medewerker van Avansa demonstreerde de techniek en hielp iedereen op pad.'

Heel wat mensen uit de buurt waren enthousiast over het idee. Samen maakten ze prachtige kunstwerkjes die nu een vaste plaats kregen in de buurt.

'Ik had al wel eens een mozaïek gezien, maar in een andere vorm. Het was helemaal niet zo moeilijk en als stoeptegel vind ik het heel geslaagd', vertelt deelneemster Laetitia. Haar blauwe tegel kreeg een mooie plek in de stoep voor haar deur.

'Ik vond het vooral leuk om dit samen met anderen te doen en op deze manier mijn buren te ontmoeten. Nu de mozaïektegels in de stoep liggen, beginnen mensen er ook vragen over te stellen. Mijn buurvrouw liet me al weten dat ze mijn tegel heel mooi vindt.'

Zelf zin in een creatieve workshop?

Datum bericht do 27 januari '22