Randatlas gaat verder op verkenning in de Rand

Ook dit najaar gaat Randatlas verder op zoek naar unieke verhalen in onze regio. Eind augustus slaan ze hun tenten op in Sint-Pieters-Leeuw. In september en oktober staan ook nog Kampenhout, Zaventem en Linkebeek op het programma.

Randatlasweb1

'We verzamelden met Randatlas in het voorjaar al heel wat mooie getuigenissen over een regio die heel snel verandert', zegt Johan Buytaert van De Kleine Expeditie.

'De komende weken gaan we opnieuw samen met buurtbewoners aan de slag. We werken met blinde kaarten, zoeken naar getuigen van belangrijke gebeurtenissen en verzamelen verder grote en kleine verhalen die de Rand zo bijzonder maken.'

In Sint-Pieters-Leeuw vind je Randatlas vanaf 30 augustus in Negenmanneke. Een boeiende plek met een rijke geschiedenis.

'Ik kijk er al naar uit', zegt Johan. 'Iedereen is welkom om bij ons langs te komen. Of je nu geboren en getogen bent in de buurt, er nog maar pas woont of er enkel komt om boodschappen te doen. Elk verhaal is waardevol voor Randatlas.'

Randatlaskaart

Kom jouw verhaal delen

Randatlas is een project van de Kleine Expeditie in samenwerking met Avansa Halle-Vilvoorde, De Rand, Zender, Cultuur Noordrand en verschillende gemeenten en steden in de brede rand rond Brussel en wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap.

Datum bericht ma 21 augustus '23