Wij trekken het ons aan!

Steeds meer mensen zetten zich in voor een gezonder klimaat. En dat mag gezien worden! De campagne #iktrekhetmijaan zet de komende tien dagen alle klimaatacties in de kijker omdat we samen een groot verschil kunnen maken. Dat geloven we ook bij Avansa Halle-Vilvoorde. Ontdek welke inspanningen wij doen voor het klimaat:

Iktrekhetmijaan

Duurzamer gaan leven begint bij kleine en makkelijke ingrepen. Daar zijn we van overtuigd. Op ons kantoor vind je dus geen plastic of glazen waterflessen meer. We installeerden een tapkraan en gebruiken enkel nog herbruikbare drinkflessen.

We komen zo vaak mogelijk met de fiets naar het werk, ook als het koud is of regent. Dankzij de mogelijkheid tot fietslease maakten enkele collega’s recent ook de overstap naar meer duurzame mobiliteit.

De papierberg die bij een organisatie als de onze hoort, proberen we te beperken tot het absolute minimum. We werken zo veel mogelijk digitaal en in de cloud. Bezint eer ge print hangt niet voor niets op onze printer.

Comboduur1

De thermostaat op ons kantoor staat al jaren een graadje lager. In de winter is het bij ons alle dagen dikketruiendag.

We proberen ook anderen duurzaam te inspireren met ons activiteitenaanbod. Van ecologische foodwraps maken tot het aanleggen van een watervriendelijke klimaattuin en werken met ecologische was- en badproducten. Want we kunnen op allerlei manieren bijdragen aan een beter evenwicht tussen mens en milieu.

Ook in onze WijKeuken in Vilvoorde staat duurzaamheid centraal. We koken er met ecologische seizoensgroenten van Vers en Gezond.

Comboduur2

Avansa Halle-Vilvoorde is ook een bondgenoot van de duurzame doeners in onze regio. We ondersteunen met veel plezier initiatieven zoals het Klimaatnetwerk Druivenstreek.

Met de Pajotse Klimaatsofa gaan we op zoek naar duurzame oplossingen voor de uitdagingen van de toekomst. Zo komt Tine Hens op 30 maart uitleggen dat we wél zelf een verschil kunnen maken en dat het niet allemaal de schuld is van de Chinezen.

Ctaduur

Op zoek naar meer duurzame inspiratie?

Datum bericht do 9 februari '23