Deelnemen aan online activiteiten

Deelnemen aan een online activiteit bij Avansa Halle-Vilvoorde verloopt heel eenvoudig. Standaard maken we gebruik van het platform Zoom. Hieronder zetten we de vijf verschillende stappen om deel te nemen op een rijtje. Onderaan de pagina vind je ook nog enkele handige tips en technische aandachtspunten.

1. De herinneringsmail

Eén dag voor de start van de online activiteit ontvang je van ons een herinneringsmail.
Daarin vind je alle praktische informatie die je nodig hebt om je aan te melden:

 • De link naar de plek op het internet waar de sessie zal plaatsvinden.
 • Het paswoord: dit moet je invullen wanneer het wordt gevraagd.
 • De meeting ID: een code die je kan vergelijken met het nummer van een leslokaal.

Normaal gezien leidt de link je automatisch naar de online activiteit. Soms is het nodig om eerst de meeting ID in te vullen.

2. Zoom opstarten

Klik 15 minuten voor de start van de activiteit start op de link in de herinneringsmail. Er zijn nu twee mogelijkheden:

 1. Als je Zoom al eerder hebt gebruikt, staat de Zoom-app al op je computer geïnstalleerd. Klik dan gewoon op 'Open Zoom.us'.
 2. Als je Zoom nog niet eerder hebt gebruikt, moet je het programma downloaden. Daarvoor klik je op de link download & run Zoom. Het bestand Zoom.exe (Windows) of Zoom.pkg (Mac)

Het programma wordt gedownload. Klik vervolgens op het bestand en Zoom installeert zichzelf.

3. Aanmelden bij de activiteit

Je krijgt nu het aanmeldscherm te zien. Hier geef je jouw naam in en het paswoord dat je van ons hebt ontvangen in de herinneringsmail. Klik vervolgens op 'Join meeting'.

Tip! Vink 'Remember my name for future meetings' aan als je in de toekomst nog gebruik wilt maken van Zoom.

4. De wachtkamer

Je wordt ontvangen in onze 'Wachtkamer' of Waiting room. Hier kan je de instellingen van je speakers, microfoon en webcam al even testen.

5. Start van de activiteit

Enkele minuten voor de start krijg je toegang tot de online activiteit. Afhankelijk van je toestel en je instellingen krijg je nog een bericht over je instellingen.

Tips en technische aandachtspunten

 • Check je toestel:
  Je kan een online activiteit bijwonen op je smartphone, maar dan zit je vast aan een klein schermpje. Tablets bieden op dat vlak iets meer gebruiksgemak. Computers en laptops beschikken in de meeste gevallen over een ingebouwde microfoon, camera en luidsprekers. Bij oudere toestellen is dat soms niet het geval. Check op voorhand of je randapparatuur nodig hebt. (Webcam, headset, ...)
 • Zorg voor een goede internetverbinding:
  Maak gebruik van een stabiele wifi-verbinding of een vaste kabelverbinding.
 • Toon wie je bent:
  Ga in een egaal verlichte ruimte zitten en laat je hele gezicht zien. Vermijd te donkere plaatsen, tegenlicht of een drukke achtergrond.
 • Zorg voor een zuiver geluid:
  Kies voor een rustige ruimte en vermijd achtergrondlawaai. Op computers & laptops veroorzaken de ingebouwde speaker en microfoon vaak storende geluiden. Dit kan je oplossen door gebruik te maken van een headset (koptelefoon + microfoon).