Saskia Van Herzeele

Saskia Van Herzeele (°1988) kreeg haar eerste pianolessen op zesjarige leeftijd van Catharina Leijnse. Tussen haar tiende en achttiende levensjaar werd ze vijf maal laureate van de Cantabile Pianowedstrijd, waarbij ze ook meermaals de Emmanuel Durlet-prijs won voor haar uitvoering van het opgelegd werk. In 2006 behaalde ze met het Parnassia Pianotrio een eerste prijs kamermuziek op de Dexia Classics.


Na haar middelbare school besloot ze eerst een ander pad dan het muzikale te verkennen en schreef ze zich in aan de K.U. Leuven voor de bachelor en later master in de psychologie. In tussentijd bleef ze steeds actief als pianiste en in kamermuziekverband en volgde ze masterclasses bij onder meer Jan Vermeulen, John Whitelaw, Saskia Boon en Daniel Blumenthal.


In 2011 studeerde Saskia af als psychologe aan de K.U. Leuven. In datzelfde jaar werd ze toegelaten tot de klas van Daniel Blumenthal aan het conservatorium van Brussel, waar ze tot op heden de opleiding piano volgt. Inmiddels brengt ze ook zelf haar liefde voor muziek over in pianolessen aan kinderen en verdiept ze zich in de invloed van muziek op de menselijke psyche bij verschillende doelgroepen.