Levende Bibliotheek

© Avansa Halle-Vilvoorde

Start za 7 december '24
10:00 - 13:00

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Openbare bibliotheek Grimbergen
Gemeenteplein 1b
1853 Strombeek-Bever

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Een Levende Bibliotheek is zoals een gewone bibliotheek. Alleen ontleen je er geen boeken, maar echte mensen van vlees en bloed. Mensen met een inspirerend verhaal of een aangrijpende getuigenis. Zij delen graag hun verhaal met jou in een kort gesprek van mens tot mens.


Deze Levende Boeken kan je komen ontlenen:

Een hart voor mensen – Jos

Jos is vrijwilliger bij Villa Samson, een organisatie die langdurig zieken de kans geeft om met huisdieren in contact te komen. Hij vertelt over eenzaamheid en het belang van warme menselijke contacten.

Leven in een ander land – Oksana

Oksana moest vluchten voor de oorlog in Oekraïne. Ze bouwt nu een nieuw leven op in België en probeert mensen in gelijkaardige situaties te helpen en te inspireren. Een aangrijpend verhaal over menselijke veerkracht.

Het is nooit te laat … - Veronica

Veronica is er vast van overtuigd dat het nooit te laat is. En dat weerklinkt in elk aspect van haar leven: een hernieuwde studie, een gedurfde carrièreswitch, het leren van een nieuwe taal, zelfliefde, het vinden van een levensmissie en het streven naar persoonlijke groei. Veronica deelt haar eigen ervaringen om anderen te motiveren.

De activiste – Nicky

Nicky streeft naar een warme, rechtvaardige, menselijke samenleving in evenwicht met de natuur. Ze wil niet passief wachten tot iets of iemand verbetering brengt. Ze vertelt hoe ze als activiste probeert om dingen te veranderen en anderen te inspireren.

Praktisch

De Levende Bibliotheek is een manier om stereotypes te ontkrachten en taboes te doorbreken. Vluchteling, agent, gesluierde vrouw of rolstoelgebruiker. Het zijn kenmerken die meteen clichés oproepen. Maar achter die vooroordelen schuilen echte mensen. De Levende Bibliotheek geeft hen een stem.

In de Levende Bibliotheek is er een catalogus met titels en korte samenvattingen van alle boeken. Je kiest het verhaal dat jou het meest aanspreekt. In een persoonlijk gesprek maak je kennis met de mens achter het verhaal. Elk gesprek duurt 20 tot 30 minuten. Een bibliothecaris zorgt er voor dat het uitlenen vlot verloopt.

Geef bij je inschrijving in het veld 'opmerking' aan welk(e) boek(en) je graag wilt ontlenen.

Sessies

 • za 7 december '24
  10:00 - 13:00
  Openbare bibliotheek Grimbergen - Default

Locatie(s)

 • Openbare bibliotheek Grimbergen Gemeenteplein 1b
  1853 Strombeek-Bever Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Levende Bibliotheek

De Levende Bibliotheek is een manier om stereotypes te ontkrachten en taboes te doorbreken.…
Meer over Levende Bibliotheek

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Levende Bibliotheek