Februari 2022 - …

Levende Bibliotheek

Een Levende Bibliotheek is zoals een gewone bibliotheek. Alleen ontleen je er geen boeken, maar echte mensen van vlees en bloed. Mensen met een inspirerend verhaal of een aangrijpende getuigenis. Zij delen graag hun verhaal met jou.

20220511 Logo Levende Bibliotheek web

Voorbij de stereotypes

De Levende Bibliotheek is een manier om stereotypes te ontkrachten en taboes te doorbreken. Immigrant, activiste, gesluierde vrouw of rolstoelgebruiker. Het zijn kenmerken die meteen clichés oproepen. Maar achter die vooroordelen schuilen echte mensen. De Levende Bibliotheek geeft hen een stem. In een gesprek van mens tot mens vertellen ze hun verhaal.

Hoe werkt het?

In de Levende Bibliotheek is er een catalogus met titels en korte samenvattingen van alle boeken. Je kiest het verhaal dat jou het meest aanspreekt. In een persoonlijk gesprek maak je kennis met de mens achter het verhaal. Elk gesprek duurt 20 tot 30 minuten. Een bibliothecaris zorgt er voor dat het uitlenen vlot verloopt.

Waar?

De Levende Bibliotheek was al te gast in Gooik, Grimbergen, Halle, Londerzeel, Ternat, Wemmel en Dilbeek. In het najaar vind je ze in Vilvoorde, Gooik, Liedekerke en Grimbergen.

Levend boek CC0 Unsplash Josh Felise

Meer weten over dit project?

  • Wil je graag jouw verhaal delen als levend boek?
  • Of wil je de levende bibliotheek mee organiseren?
  • Geef ons dan zeker een seintje!

In samenwerking met