Levende Bibliotheek

© Avansa Halle-Vilvoorde

Start za 18 november '23
10:00 - 13:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 0
Alle tarieven

Waar Openbare bibliotheek Halle
Victor Baetensstraat 4
1500 Halle

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Een Levende Bibliotheek is zoals een gewone bibliotheek. Alleen ontleen je er geen boeken, maar echte mensen van vlees en bloed. Mensen met een inspirerend verhaal of een aangrijpende getuigenis. Zij delen graag hun verhaal met jou in een kort gesprek van mens tot mens.

Deze levende boeken kan je komen ontlenen:


Uit de kast – Dieter

Dieter had als tiener wel vriendinnetjes, maar voelde dat er iets niet klopte. Rond zijn 18e kwam hij uit de kast. Niet iedereen reageerde even positief. Maar tien jaar later vond hij wel de liefde van zijn leven. Hij ruilde West-Vlaanderen voor Halle en werd er prompt plus-papa van 3 kinderen. Een verhaal over straffe keuzes, voor de liefde.

Het leven als evenwichtsoefening – Geert

Geert is blind sinds zijn geboorte. Het leven is voor hem een veeleisende evenwichtsoefening, maar hij is goed op weg om er iets moois van te maken. Hij put veel kracht uit vriendschappen en positivisme. Muziek is te allen tijde zijn vangnet.

Een bewuste keuze - Iwein

Iwein koos al op jonge leeftijd heel bewust voor een leven zonder alcohol en drugs. Hij werd zo een buitenbeentje en soms het mikpunt van spot. Maar straight edge is meer dan geheelonthouding, luide muziek en de letter X. Een verhaal over positief en inspirerend activisme.

Hokjes en labels - Anne

Anne is lesbisch, maar ze houdt niet van hokjes en labels. Voor haar is iedereen gelijk én anders, en daar is niks mis mee. Want je kiest niet op wie je verliefd wordt. Het gebeurt gewoon.

Tussen twee culturen - Sabiha

Sabiha laat je kennismaken met haar Marokkaanse achtergrond. Ze laat zien wie zij is en voert een pleidooi voor open communicatie en ontmoeting tussen verschillende culturen.

De activiste – Nicky

Nicky streeft naar een warme, rechtvaardige, menselijke samenleving in evenwicht met de natuur. Ze wil niet passief wachten tot iets of iemand verbetering brengt. Ze vertelt hoe ze als activiste probeert om dingen te veranderen en anderen te inspireren

Praktisch

De Levende Bibliotheek is een manier om stereotypes te ontkrachten en taboes te doorbreken. Vluchteling, agent, gesluierde vrouw of rolstoelgebruiker. Het zijn kenmerken die meteen clichés oproepen. Maar achter die vooroordelen schuilen echte mensen. De Levende Bibliotheek geeft hen een stem.

In de Levende Bibliotheek is er een catalogus met titels en korte samenvattingen van alle boeken. Je kiest het verhaal dat jou het meest aanspreekt. In een persoonlijk gesprek maak je kennis met de mens achter het verhaal. Elk gesprek duurt 20 tot 30 minuten. Een bibliothecaris zorgt er voor dat het uitlenen vlot verloopt.

Geef bij je inschrijving in het veld 'opmerking' aan welk(e) boek(en) je graag wilt ontlenen.

Een week voor aanvang laten we je weten wanneer je aanwezig moet zijn.

Sessies

 • za 18 november '23
  10:00 - 13:00
  Openbare bibliotheek Halle - Default

Locatie(s)

 • Openbare bibliotheek Halle Victor Baetensstraat 4
  1500 Halle Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 0

Begeleiding

Levende Bibliotheek

De Levende Bibliotheek is een manier om stereotypes te ontkrachten en taboes te doorbreken.…
Meer over Levende Bibliotheek

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Levende Bibliotheek