Levende Bibliotheek

© Avansa Halle-Vilvoorde

Start za 23 november '24
10:00 - 13:00

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Openbare bibliotheek Liedekerke
Warandestraat 22
1770 Liedekerke

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Een Levende Bibliotheek is zoals een gewone bibliotheek. Alleen ontleen je er geen boeken, maar echte mensen van vlees en bloed. Mensen met een inspirerend verhaal of een aangrijpende getuigenis. Zij delen graag hun verhaal met jou in een kort gesprek van mens tot mens.


Deze levende boeken kan je komen ontlenen:

De (ex)-alcoholist – Freddy

Gedurende 17 jaar was Freddy marktkramer. Dan ging het mis en belandde hij op straat. Alcohol was eerst zijn grootste vriend en werd zijn grootste vijand.

Bediende met hoofddoek – Zineb

Zineb is opgeleid in informatica en boekhouding en vond makkelijk werk. Tot ze een hoofddoek begon te dragen. Ze vertelt hoe haar mogelijkheden en haar wereld plots veel kleiner werden en ze toch overtuigd blijft van haar keuze.

Een kille jeugd – Erik

Erik werd als kleuter geplaatst in een tehuis. Hij werd er liefdeloos opgevoed en moest zich heel zijn leven dubbel bewijzen. Hij was een tijd dakloos en worstelde met drank en drugs. Maar voetbal en muziek brachten hem op het spoor van herstel. Nu zet hij zijn eigen ervaring in om anderen te helpen.

Hokjes en labels – Anne

Anne is lesbisch, maar ze houdt niet van hokjes en labels. Voor haar is iedereen gelijk én anders, en daar is niks mis mee. Want je kiest niet op wie je verliefd wordt. Het gebeurt gewoon.

Een hart voor mensen – Jos

Jos is vrijwilliger bij Villa Samson, een organisatie die langdurig zieken de kans geeft om met huisdieren in contact te komen. Hij vertelt over eenzaamheid en het belang van warme menselijke contacten.

Het is nooit te laat – Veronica

Veronica is er vast van overtuigd dat het nooit te laat is. En dat weerklinkt in elk aspect van haar leven: een hernieuwde studie, een gedurfde carrièreswitch, het leren van een nieuwe taal, zelfliefde, het vinden van een levensmissie en het streven naar persoonlijke groei. Veronica deelt haar eigen ervaringen om anderen te motiveren.

Praktisch

De Levende Bibliotheek is een manier om stereotypes te ontkrachten en taboes te doorbreken. Vluchteling, agent, gesluierde vrouw of rolstoelgebruiker. Het zijn kenmerken die meteen clichés oproepen. Maar achter die vooroordelen schuilen echte mensen. De Levende Bibliotheek geeft hen een stem.

In de Levende Bibliotheek is er een catalogus met titels en korte samenvattingen van alle boeken. Je kiest het verhaal dat jou het meest aanspreekt. In een persoonlijk gesprek maak je kennis met de mens achter het verhaal. Elk gesprek duurt 20 tot 30 minuten. Een bibliothecaris zorgt er voor dat het uitlenen vlot verloopt.

Geef bij je inschrijving in het veld 'opmerking' aan welk(e) boek(en) je graag wilt ontlenen.

Sessies

 • za 23 november '24
  10:00 - 13:00
  Openbare bibliotheek Liedekerke - Default

Locatie(s)

 • Openbare bibliotheek Liedekerke Warandestraat 22
  1770 Liedekerke Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Levende Bibliotheek

De Levende Bibliotheek is een manier om stereotypes te ontkrachten en taboes te doorbreken.…
Meer over Levende Bibliotheek

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Levende Bibliotheek