Levende Bibliotheek

© Avansa

Start za 11 juni '22
10:00 - 13:00

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Londerzeel
Molenstraat 5
1840 Londerzeel

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Een Levende Bibliotheek is zoals een gewone bibliotheek. Alleen ontleen je er geen boeken, maar echte mensen van vlees en bloed. Mensen met een inspirerend verhaal of een aangrijpende getuigenis. Zij delen graag hun verhaal met jou in een kort gesprek van mens tot mens. Kom het ontdekken in de bibliotheek van Londerzeel!

Deze levende boeken kan je komen ontlenen:

Op wieltjes - Francis Wijns

Francis is al enkele jaren rolstoelgebruiker. Hij vertelt hoe hij op een positieve manier omgaat met alledaagse moeilijkheden en volop geniet van het leven op wieltjes.

De activiste – Nicky Borremans

Nicky streeft naar een warme, rechtvaardige, menselijke samenleving in evenwicht met de natuur. Ze wil niet passief wachten tot iets of iemand verbetering brengt. Ze vertelt hoe ze als activiste probeert om zelf dingen te veranderen en anderen te inspireren.

De gesluierde vrouw – Aïcha Tantawi

Opgevoed volgens de normen en waarden van haar religie, gediplomeerd én gesluierd, vertelt Aïcha over haar parcours. Een strijd met veel moeilijkheden, maar vooral ook veel successen.

Een hart voor mensen – Jozef ‘Jos’ Van Melkebeek

Jos is vrijwilliger bij Villa Samson, een organisatie die langdurig zieken de kans geeft om met huisdieren in contact te komen. Hij vertelt over eenzaamheid en het belang van warme menselijke contacten.

Een nieuw leven in België – Arthur Erbas

Arthur moest in 2019 Turkije verlaten en verhuisde naar België. Hij vertelt hoe hij op vier jaar tijd een heel nieuw leven heeft opgebouwd in ons land.

Praktisch

De Levende Bibliotheek is een manier om stereotypes te ontkrachten en taboes te doorbreken. Vluchteling, agent, gesluierde vrouw of rolstoelgebruiker. Het zijn kenmerken die meteen clichés oproepen. Maar achter die vooroordelen schuilen echte mensen. De Levende Bibliotheek geeft hen een stem.

In de Levende Bibliotheek is er een catalogus met titels en korte samenvattingen van alle boeken. Je kiest het verhaal dat jou het meest aanspreekt. In een persoonlijk gesprek maak je kennis met de mens achter het verhaal. Elk gesprek duurt 20 tot 30 minuten. Een bibliothecaris zorgt er voor dat het uitlenen vlot verloopt.

Sessies

 • za 11 juni '22
  10:00 - 13:00
  Bibliotheek Londerzeel - Default

Locatie(s)

 • Bibliotheek Londerzeel Molenstraat 5
  1840 Londerzeel Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Aicha Tantawi

Educatief medewerker - diversiteit en participatie
Meer over Aicha Tantawi

Francis Wijns

Meer over Francis Wijns

Jozef Van Melkebeek

Meer over Jozef Van Melkebeek

Arthur Erbas

Projectmedewerker E-Inclusie
Meer over Arthur Erbas

Nicky Borremans

Meer over Nicky Borremans

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Levende Bibliotheek