Levende Bibliotheek

© Avansa

Start za 19 november '22
10:00 - 13:00

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Openbare bibliotheek Halle
Victor Baetensstraat 4
1500 Halle

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Een Levende Bibliotheek is zoals een gewone bibliotheek. Alleen ontleen je er geen boeken, maar echte mensen van vlees en bloed. Mensen met een inspirerend verhaal of een aangrijpende getuigenis. Zij delen graag hun verhaal met jou in een kort gesprek van mens tot mens.

Deze levende boeken kan je komen ontlenen:

Op wieltjes - Francis

Francis is al enkele jaren rolstoelgebruiker. Hij vertelt hoe hij op een positieve manier omgaat met alledaagse moeilijkheden en volop geniet van het leven op wieltjes.

De activiste – Nicky

Nicky streeft naar een warme, rechtvaardige, menselijke samenleving in evenwicht met de natuur. Ze wil niet passief wachten tot iets of iemand verbetering brengt. Ze vertelt hoe ze als activiste probeert om zelf dingen te veranderen en anderen te inspireren.

Een nieuw leven in België – Arthur

Arthur moest in 2019 Turkije verlaten en verhuisde naar België. Hij vertelt hoe hij op vier jaar tijd een heel nieuw leven heeft opgebouwd in ons land.

Leven met autisme en NAH – Dominiek

Dominiek leeft met autisme en een niet aangeboren hersenletsel (NAH). Hij vertelt over de gevolgen van kortsluitingen in de hersenen en hoe hij daar mee omgaat. Hij geeft ook tips om mensen met autisme of NAH beter te begrijpen.

Een hart voor mensen – Jos

Jos is vrijwilliger bij Villa Samson, een organisatie die langdurig zieken de kans geeft om met huisdieren in contact te komen. Hij vertelt over eenzaamheid en het belang van warme menselijke contacten.

De (ex)-Alcoholist – Freddy

Gedurende 17 jaar was Freddy marktkramer. Dan ging het mis en belandde hij op straat. Alcohol was eerst zijn grootste vriend en werd zijn grootste vijand.

Praktisch

De Levende Bibliotheek is een manier om stereotypes te ontkrachten en taboes te doorbreken. Vluchteling, agent, gesluierde vrouw of rolstoelgebruiker. Het zijn kenmerken die meteen clichés oproepen. Maar achter die vooroordelen schuilen echte mensen. De Levende Bibliotheek geeft hen een stem.

In de Levende Bibliotheek is er een catalogus met titels en korte samenvattingen van alle boeken. Je kiest het verhaal dat jou het meest aanspreekt. In een persoonlijk gesprek maak je kennis met de mens achter het verhaal. Elk gesprek duurt 20 tot 30 minuten. Een bibliothecaris zorgt er voor dat het uitlenen vlot verloopt.

Sessies

 • za 19 november '22
  10:00 - 13:00
  Openbare bibliotheek Halle - Default

Locatie(s)

 • Openbare bibliotheek Halle Victor Baetensstraat 4
  1500 Halle Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Levende Bibliotheek

De Levende Bibliotheek is een manier om stereotypes te ontkrachten en taboes te doorbreken.…
Meer over Levende Bibliotheek

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Levende Bibliotheek