Levende Bibliotheek

'Met mijn verhaal kan ik anderen inspireren'

Francis Wijns is al enkele jaren rolstoelgebruiker. In de Levende Bibliotheek vertelt hij hoe hij op een positieve manier omgaat met alledaagse moeilijkheden en volop geniet van het leven op wieltjes.

Blog Levende Bibliotheek Ternat

Tijdens de Levende Bibliotheek ontleen je geen papieren boeken, maar echte mensen van vlees en bloed. Zij vertellen hun verhaal in een kort persoonlijk gesprek. Op zondag 16 oktober waren de Levende Boeken te gast in CC De Ploter in Ternat.

'Het was fijn om te voelen dat mensen benieuwd zijn naar mijn ervaring', vertelt Francis. 'Soms hebben ze iemand in hun omgeving die ook in een rolstoel zit. En dan kan mijn verhaal inspiratie bieden.'

Francis belandde in een rolstoel als gevolg van een erfelijke ziekte. 'In tegenstelling tot veel andere rolstoelgebruikers heb ik dus veel tijd gehad om mijn situatie te leren aanvaarden. En ik probeer de zaken nu heel positief te bekijken. Zo was ik vroeger best sportief, en doe ik nu ook nog aan sport, maar gewoon op een andere manier. En ik heb gelukkig ook een geweldige vrouw aan mijn zijde.'

Francis kent intussen ook de verhalen van de andere Levende Boeken. 'We kwamen al een aantal keer samen en vormen een fijne groep. Het verhaal van Freddy, die verslaafd raakte aan alcohol, is heel straf. En ook Nicky vind ik een inspirerende vrouw. Zij probeert als activiste mensen wakker te schudden.'

'Het is eigenlijk grappig dat ik zelf niet zo graag boeken lees, maar wel hou van de Levende Bibliotheek. Een half uurtje luisteren naar iemand en vragen kunnen stellen, dat vind ik heel interessant.'

20220511 Logo Levende Bibliotheek web

Kom naar de Levende Bibliotheek!

Op 19 november is de Levende Bibliotheek er terug in de bibliotheek van Halle. Onder andere Francis, Nicky en Freddy delen er dan hun verhaal. Kom het ontdekken: deelnemen is gratis en je hoeft niet vooraf in te schrijven.

Datum bericht vr 21 oktober '22