Levende Bibliotheek

© Avansa Halle-Vilvoorde

Start za 21 oktober '23
10:00 - 12:30

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Openbare bibliotheek Gooik
Koekoekstraat 6
1755 Gooik

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Een Levende Bibliotheek is zoals een gewone bibliotheek. Alleen ontleen je er geen boeken, maar echte mensen van vlees en bloed. Mensen met een inspirerend verhaal of een aangrijpende getuigenis. Zij delen graag hun verhaal met jou in een kort gesprek van mens tot mens.

Deze Levende Boeken kan je komen ontlenen:

Een hart voor mensen – Jos

Jos is vrijwilliger bij Villa Samson, een organisatie die langdurig zieken de kans geeft om met huisdieren in contact te komen. Hij vertelt over eenzaamheid en het belang van warme menselijke contacten.

De (ex)-Alcoholist – Freddy

Gedurende 17 jaar was Freddy marktkramer. Dan ging het mis en belandde hij op straat. Alcohol was eerst zijn grootste vriend en werd zijn grootste vijand.

Tussen twee culturen - Sabiha

Sabiha laat je kennismaken met haar Marokkaanse achtergrond. Ze laat zien wie zij is en voert een pleidooi voor open communicatie en ontmoeting tussen verschillende culturen.

Leven voor en na de oorlog - Mariet

Door de oorlog in Syrië verloor Mariet haar huis, haar vrienden en haar job. Ze kwam naar België en moest alles opnieuw opbouwen. Makkelijk was het niet, maar Mariet is een doorzetter.

Pluk de dag – Natacha

Het verhaal van Natacha is een ode aan het leven. Ze verloor op jonge leeftijd al heel veel: dierbaren, gezondheid en werk. Maar nooit de hoop. Hoop dat ze ondanks intens verlies altijd zelf zin en betekenis kan geven aan haar leven.

De verhalen en veerkracht van de Levende Boeken zijn echt indrukwekkend
Agnes Van Vaerenbergh, Deelnemer

Praktisch

De Levende Bibliotheek is een manier om stereotypes te ontkrachten en taboes te doorbreken. Vluchteling, agent, gesluierde vrouw of rolstoelgebruiker. Het zijn kenmerken die meteen clichés oproepen. Maar achter die vooroordelen schuilen echte mensen. De Levende Bibliotheek geeft hen een stem.

In de Levende Bibliotheek is er een catalogus met titels en korte samenvattingen van alle boeken. Je kiest het verhaal dat jou het meest aanspreekt. In een persoonlijk gesprek maak je kennis met de mens achter het verhaal. Elk gesprek duurt 20 tot 30 minuten. Een bibliothecaris zorgt er voor dat het uitlenen vlot verloopt.

Geef bij je inschrijving in het veld 'opmerking' aan welk(e) boek(en) je graag wilt ontlenen.

Sessies

 • za 21 oktober '23
  10:00 - 12:30
  Openbare bibliotheek Gooik - Default

Locatie(s)

 • Openbare bibliotheek Gooik Koekoekstraat 6
  1755 Gooik Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Levende Bibliotheek

De Levende Bibliotheek is een manier om stereotypes te ontkrachten en taboes te doorbreken.…
Meer over Levende Bibliotheek

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project Levende Bibliotheek