Café Combinne

Café Combinne elke week op 5 locaties in Sint-Pieters-Leeuw

Goed nieuws voor wie graag nieuwe mensen leert kennen en Nederlands wil oefenen. Ons praatcafé Café Combinne vind je vanaf nu elke week op 5 verschillende locaties in Sint-Pieters-Leeuw.

Caco SPL1

Café Combinne is een gezellig praatcafé waar mensen die Nederlands leren en Nederlandstaligen elkaar ontmoeten. Sinds begin oktober kan je van maandag tot vrijdag elke dag deelnemen in Sint-Pieters-Leeuw.

'We willen zo veel mogelijk mensen een leuke oefenkans Nederlands bieden', zegt Fien Rademaekers, Projectcoördinator Taalstimulering van de gemeente. 'Daarom kiezen we voor vijf verschillende locaties en tijdstippen.'

Op donderdagnamiddag vind je Café Combinne in het gebouw van Huis van het Kind in de Arthur Quintusstraat. Marie-Tereze Coleman is er dan de gastvrouw.

'Ik gaf jarenlang als vrijwilliger Nederlandse les aan anderstaligen in Sint-Pieters-Leeuw. Dit is voor mij een leuke nieuwe uitdaging', zegt Marie-Tereze.

'Bij Café Combinne sta ik niet meer aan een schoolbord. We laten de deelnemers zelf veel meer aan het woord en dan vliegt de tijd voorbij. Het is ook helemaal niet erg om fouten te maken. Tijdens de eerste samenkomst waren er al acht deelnemers met verschillende nationaliteiten. Het kan snel een heel warme en toffe groep worden.'

Caco SPL 2

Café Combinne in Sint-Pieters-Leeuw

 • Elke maandag van 19:00 tot 21:00 uur in LDC Meander
  Welzijnsweg 2, 1600 Sint-Pieters-Leeuw
 • Elke dinsdag van 9:00 tot 11:00 uur in LDC Negenhof
  Sint-Stevensstraat 62, 1600 Sint-Pieters-Leeuw
 • Elke woensdag van 14:00 tot 16:00 uur in LDC ’t Paviljoentje
  Fabriekstraat 1A, 1601 Ruisbroek
 • Elke donderdag van 13.30 tot 15.30 uur in Huis van het Kind
  A. Quintusstraat 20, 1600 Sint-Pieters-Leeuw
 • Elke vrijdag van 9:00 tot 11:00 uur in de Bibliotheek
  J. Depauwstraat 11, 1600 Sint-Pieters-Leeuw
20230130 Kaart Cafe Combinne web

Café Combinne is er ook in jouw buurt

Café Combinne is er elke week in 14 gemeenten.
Het is een leuke plek om Nederlands te oefenen en nieuwe mensen te leren kennen. Deelnemen is gratis en iedereen is welkom!

Datum bericht di 10 oktober '23