Café Combinne

'Café Combinne heeft mijn wereld enorm verruimd'

Bij Café Combinne in Asse werd deze week het afscheid gevierd van Annie Keymolen. Zij was 15 jaar lang de vaste begeleidster van het praatcafé waar Nederlandstaligen en mensen die Nederlands leren elkaar ontmoeten.

Annie1

'Café Combinne heeft mijn wereld enorm verruimd', vertelt Annie. 'Ik ben al die jaren blijven bijleren over andere landen en andere culturen. En de trouwe deelnemers werden uiteindelijk ook vrienden.'

Annie had nooit gedacht dat ze het praatcafé zo lang zou begeleiden. 'Toen Café Combinne in Asse begon, zochten ze al na een paar maand een nieuwe begeleider. Ik liet weten dat ik het wel voor enkele weken wou proberen. Het zijn uiteindelijk 15 jaar geworden!'

Tijdens de coronaperiode kon Café Combinne vaak niet plaatsvinden. 'Dat maakte het voor mij wat makkelijker om het nu los te laten', zegt Annie. 'Ik was al langer van plan om af te bouwen, en met de nieuwe begeleidster Leen is het praatcafé zeker in goede handen.'

Annie kijkt er naar uit om nu meer tijd te spenderen met haar vijf kleinkinderen. 'Maar ik spring zeker ook nog binnen bij Café Combinne. Eigenlijk kan ik het iedereen aanraden, want het is echt een verrijking. Het spreekwoord onbekend is onbemind klopt helemaal: wanneer je nieuwe mensen beter leert kennen, zie je de verschillen niet meer.'

Cafe Combinne WEB

Zin in een gezellige babbel?

Café Combinne Asse vind je elke dinsdagavond van 19:30 tot 21:30 uur in ’t Smiske, Gemeenteplein 7, 1730 Asse

Er zijn elke week ook meer dan 10 andere Café Combinnes.

Datum bericht vr 18 maart '22