Café Combinne opent de deuren in Lennik

Vanaf woensdag 20 maart vind je Café Combinne ook wekelijks in Lennik. Het gemeentelijke Praatcafé 't Steentje in de Hendrik Ghijselenstraat wordt op woensdagvoormiddag de plek om Nederlands te oefenen en nieuwe mensen te leren kennen.

Start caco lennik

De Oekraïense Olena Kondratenko kijkt al uit naar de start van Café Combinne in Lennik. 'Ik kwam naar België vanwege de oorlog in mijn land. In Lennik werk ik als begeleider op basisschool Spronk en ben ik vrijwilliger in de tweedehandswinkel RecyKleer. Café Combinne biedt mij een de kans om met Nederlandstaligen te praten en nieuwe mensen te leren kennen.'

Ook de vrijwillige begeleiders van het praatcafé hebben er zin in. 'Samenwerken met diverse mensen verrijkt mijn eigen wereldbeeld. Ik vind het geweldig om mensen te zien openbloeien door taaluitwisseling', vertelt begeleidster Maggie De Pauw.

'Dat mensen met een andere moedertaal via een initiatief als Café Combinne bovendien de weg vinden naar andere Lennikse verenigingen, geeft veel voldoening.'

'Het sociale contact en zelf het verschil kunnen maken in de hulp naar mensen toe, is mijn drijfveer om mij hiervoor in te zetten', vult Diane Lissens aan.

20230130 Themabeeld Cafe Combinne

Kom gezellig mee babbelen in Lennik

  • Café Combinne Lennik is er vanaf 20 maart elke woensdag
  • Telkens van 9:00 tot 11:00 uur
  • In Praatcafé 't Steentje, Hendrik Ghijselenstraat 7, 1750 Lennik
  • Deelnemen is gratis. Je komt en je gaat wanneer je wilt.
Datum bericht ma 11 maart '24