WijKeuken

'In de WijKeuken kon ik de draad weer oppikken'

Pieter Boelen uit Vilvoorde herstelt van een hersenbloeding. 'In de WijKeuken kon ik de draad weer oppikken. Hier voelde ik me voor het eerst terug een mens. Voordien was ik een patiënt.'

Wij Keuken Pieter blog4

Pieter wandelde de WijKeuken voor het eerst binnen in september 2022. 'Ik had toen net van mijn arts toestemming gekregen om meer activiteiten te doen. In het revalidatieziekenhuis gebruikten we koken al als therapie. En voor mijn hersenbloeding kookte ik vaak voor mijn gezin en als hobby. De WijKeuken was dus de perfecte plek voor mij. Het klikte ook meteen met gastvrouw Joke.'

Sindsdien staat Pieter bijna elke week achter de kookpotten. 'Ik heb een lange weg afgelegd', vertelt hij. 'In de WijKeuken kon ik de draad weer oppikken. Hier voelde ik me voor het eerst terug een mens. Voordien was ik een patiënt.'

'Ik haal vooral veel voldoening uit de sociale contacten. Ik leerde hier al snel Greta en Sara kennen. Zij wonen ook in de buurt, maar voordien hadden we elkaar nog nooit ontmoet.'

'Sinds enkele weken komt ook Anne-Marie, een oudere dame uit het rusthuis hier vlakbij. Zij kijkt er elke keer echt naar uit om samen met ons te komen eten.'

De WijKeuken blijft ook voor Pieter een plek om nieuwe dingen te ontdekken. 'Ik heb hier zelf pasta leren maken en vandaag koken we met aardpeer. Dat had ik nog nooit gedaan.'

Koken CC0 Unsplash Jez Timms

Proeven van de zomer in de WijKeuken

  • Zoek je inspiratie voor salades bij je BBQ of voor lekkere dips?
  • Wil je zelf pasta of passata leren maken?
  • Schrijf je dan snel in voor de zomerse kookworkshops!
Wij Keuken Pieter blog5

Kom de WijKeuken ontdekken!

Wil je ook komen proeven van de WijKeuken?
Op www.wijkeuken.be vind je alle info.
Schrijf je snel in of geef Joke een seintje.
Iedereen is welkom!

Datum bericht ma 19 juni '23