Café Combinne

'Toch sociaal contact in coronatijden'

Denada (40) is afkomstig uit Albanië. Ze sloot recent aan bij een van onze online Café Combinnes. ‘Ik voelde me meteen op mijn gemak in de praatgroep’, vertelt ze.

Blog Cafe Combinne Denada2

Denada verhuisde in december 2019 naar België samen met haar man en hun twee kinderen. 'In Albanië gaf ik Italiaanse les in het secundair onderwijs. Ik werkte ook als vertaler voor het ministerie van Justitie. Momenteel ben ik werkloos. Om een job te kunnen uitoefenen die ik echt wil, moet ik eerst heel veel Nederlands leren.’

Een kennis uit de Nederlandse les in het volwassenenonderwijs vertelde Denada over Café Combinne. 'Ik nam contact op en werd meteen heel goed geholpen door Suela van Avansa Halle-Vilvoorde. Zij heeft toevallig ook Albanese roots. Mijn eerste deelname aan Café Combinne online was heel fijn. Ik werd meteen betrokken bij het gesprek en voelde me op mijn gemak in de groep.’

Denada raadt iedereen die Nederlands leert aan om Café Combinne ook eens te proberen. ‘Het is een goede plek om meer te weten te komen over het dagelijks leven in België. Je kan ook meedoen als je nog niet zo goed Nederlands spreekt. In deze coronatijden is het ook een manier om toch sociaal contact te hebben. We delen onze ervaringen en geven elkaar advies.’

Cafe Combinne WEB

Ook zin in een gezellige babbel?

Er zijn elke week meer dan 10 online Café Combinnes.

Datum bericht ma 8 maart '21