Juni 2022 - …

Randatlas

De Rand rond Brussel is een regio waar stad en platteland elkaar omarmen, verstoten en liefhebben. Een plek ook waar een veelheid aan culturen en gemeenschappen wonen en leven. Het erfgoedproject Randatlas gaat op zoek naar verbinding.

Randatlasweb

Hoe is het om in de Rand te wonen en te leven? Om dat te achterhalen gaat Randatlas van 2022 tot 2024 maar liefst 18 keer op kamp, telkens in een andere gemeente in onze regio.

Op strategische plekken zetten ze een basiskamp op. Ze creëren een warme verzamel- en ontmoetingsplek, een extra ‘publieke ruimte’, waar bewoners, gebruikers en passanten zich thuis voelen. Op die plaatsen gaan ze op zoek naar sporen van het verleden en naar de verhalen van mensen die er nu wonen, werken en leven.

Randatlas is een project van De Kleine Expeditie samen met tal van lokale besturen, Zender, Cultuurregio Noordrand, VZW De Rand en Avansa Halle-Vilvoorde en met steun van de Vlaamse Gemeenschap.

Randatlaskaart

18 keer op kamp

Randatlas wil voelen hoe het is om te wonen en te leven en in de verschillende gemeenten die de Rand rijk is. Daarom gaan we ze op expeditie. Niet één keer, niet in één gemeente. Omdat geen randgemeente hetzelfde is, trekken ze maar liefst 18 keer op kamp.

Volg het op www.randatlas.be

In samenwerking met