WijKeuken

'Ik leer hier nieuwe mensen en gerechten kennen'

Nele Recko woont om de hoek van de WijKeuken in Vilvoorde. Eind vorig jaar stapte ze voor het eerst binnen in de Leuvensestraat 166. Sindsdien komt ze regelmatig mee koken en eten. 'Ik leer hier nieuwe mensen kennen en doe inspiratie op voor nieuwe gerechten.'

Wij Keuken Nele Blog2

Nele werd door haar man aangespoord om is mee te doen aan de WijKeuken. 'We wonen om de hoek en hij had gastvrouw Joke buiten zien staan met koffie voor voorbijgangers. Ik heb meteen wat meer info opgezocht op de website en me ingeschreven.'

Tijdens haar eerste passage in de WijKeuken leerde Nele zelf vol-au-vent maken. 'Alleen zou ik daar nooit aan beginnen. Maar het samen met tien anderen eens proberen was heel leuk. We kregen ook fijne tips.'

Intussen vind je Nele regelmatig in de WijKeuken. 'Ik vind het heel leuk om mee te komen koken en daarna samen aan tafel te gaan. Iedereen kan meedoen: je kan op verschillende manieren helpen en er ontstaat snel een groepsgevoel.'

'In de keuken leer je nieuwe mensen kennen en ontdek je ook gerechten uit andere culturen. Twee weken geleden maakten we bijvoorbeeld couscous. Hier zag ik voor het eerst hoe dat écht gemaakt wordt. Ik doe hier inspiratie op en het is ook gewoon veel leuker dan alleen koken!'

Wij Keuken Nele Blog

Kom de WijKeuken ontdekken!

Wil je ook komen proeven van de WijKeuken?
Op www.wijkeuken.be vind je alle info.
Schrijf je snel in of geef Joke een seintje.
Iedereen is welkom!

Datum bericht do 13 april '23