September 2021 - …

WijKeuken

WijKeuken is een restaurant waar wie dit wenst, mee kan komen koken. Want samen koken en samen eten brengt mensen dichter bij elkaar. De WijKeuken in Vilvoorde wordt een gezellige ontmoetingsplaats voor iedereen die in de buurt woont, werkt of toevallig passeert.

Wij Keuken Themabeeld Samen Koken Paars web

>> Bekijk het helpersschema <<

Het concept van de WijKeuken is heel eenvoudig: Op de afgesproken dagen kan je vanaf 9:00 uur langskomen om samen te koken. We gebruiken daarbij zo veel mogelijk lokale en seizoensgebonden producten. Samen toveren we een heerlijk gerecht op tafel dat iedereen smaakt. We houden daarbij zo veel mogelijk rekening met de voorkeuren van de verschillende deelnemers.

Om 12:30 uur zijn de tafels van de WijKeuken gedekt. We genieten samen van een heerlijke maaltijd. Ook wie niet mee gekookt heeft of toevallig in de buurt is, kan mee aan tafel schuiven.

WijKeuken is een coöperatie, door deel te nemen bouw je mee aan het restaurant. Wanneer je een eerste keer mee komt koken of eten, word je in ruil voor een vrijwillige bijdrage lid van de WijKeuken. Hiermee geef je ook aan dat je akkoord gaat met de huisregels: we babbelen zo veel mogelijk in het Nederlands, we hebben respect voor elkaar en we maken het samen gezellig.

31145025

Helpende handen gezocht

De WijKeuken opent binnenkort in de Leuvensestraat 166 in Vilvoorde. Een fijne plek in het centrum van de stad en op wandelafstand van het station. We staan te popelen om er samen met jullie te koken en eten. Maar eerst is er nog wel wat werk aan ons pand.

Daarom zijn we op zoek naar helpende handen. Schoonmaken, schilderen, helpen bij kleine verbouwingswerken of materiaal vervoeren: iedereen die dat wil kan een steentje bijdragen.

Heb je zin om mee te helpen bij de opbouw van de WijKeuken?
Geef ons dan zeker een seintje!

CC0 Unsplash Max Delsid Web

Mee koken of helpen?

We zijn op zoek naar allerlei talenten om de WijKeuken tot een succes te maken. Ben je goed in administratie, social media, sponsors zoeken, financiën, klusjes of andere zaken die van pas kunnen komen? Neem dan snel contact op.

Samen bekijken we hoe je jouw talent kan inzetten voor dit project!

CC0 Unsplash Markus Spiske

Lokale leveranciers

De WijKeuken wil iedereen gezonde, lokale voeding aanbieden tegen een betaalbare prijs. Ben je een leverancier van lokale voeding en heb je interesse om samen te werken? Laat ons dan iets weten.

Wij Keuken Warmste week

WijKeuken zamelt 1000 euro in voor De Warmste Week

De WijKeuken in Vilvoorde zamelde de voorbije weken een mooi bedrag in voor De Warmste Week. Omdat het thema ‘kunnen zijn wie je bent’ ook heel belangrijk is voor Avansa Halle-Vilvoorde deden we een extra duit in het zakje. Zo kloppen we af op 1.000 euro voor het goede doel.

Contact

Vragen over de WijKeuken? Zin om mee te werken als vrijwilliger of leverancier?
Aarzel dan niet en neem snel contact op met Joke:

Joke Thomassen

Projectmedewerker WijKeuken Meer info