WijKeuken

‘In de WijKeuken voel ik me thuis’

Khaoula stapte vorig jaar op aanraden van haar dochter eens binnen in de WijKeuken in Vilvoorde. Sindsdien helpt ze elke donderdag mee om lekkere gerechten op tafel te toveren. ‘Ik was meteen verkocht. Ik voel me hier thuis.’

Khaoula

Khaoula heeft roots in Tunesië en kwam in de jaren 80 naar België. ‘Ik volgde toen Nederlandse les en begrijp de taal nog steeds goed, maar spreek ze niet zo vaak. In de WijKeuken wordt Nederlands gesproken en kan ik dus wat oefenen.’

Over het grootste pluspunt van de WijKeuken hoeft Khaoula niet lang na te denken: de sfeer. ‘Iedereen is hier welkom, we praten met elkaar tijdens het koken en wanneer we aan tafel gaan. Er zijn veel verschillende achtergronden en nationaliteiten, maar toch voelt het zoals een gezellige familie. Ik heb hier al veel vrienden gemaakt.’

Khaoula leidde zelf al eens als gastvrouw een kookdag in goede banen in de WijKeuken. ‘Dat was best spannend, maar ook heel leuk. Het is fijn om hier als vrijwilliger te kunnen helpen. Ik kan iedereen aanbevelen om eens mee te komen doen. Je ontdekt niet alleen nieuwe smaken en gerechten, maar maakt ook kennis met interessante mensen.’

Wij Keuken Pieter blog5

Kom de WijKeuken ontdekken

Wil je ook komen proeven van de WijKeuken?
Op www.wijkeuken.be vind je alle info.
Schrijf je snel in of geef Joke een seintje.
Iedereen is welkom!

Datum bericht do 7 maart '24