In de WijKeuken koken we met lokale en seizoensgebonden producten. Sinds kort helpt Daniel Van Bossche bij het opstellen van het menu. 'Het is een leuke uitdaging. We proberen zo weinig mogelijk te verspillen.'
Daniel ging anderhalf jaar geleden op pensioen na een uitgebreide carrière in de voedingsindustrie. 'Mijn vader was brood- en banketbakker. Dat heb ik eerst zelf ook gedaan. Daarna studeerde ik keuken en volgde ik ook nog diëtetiek en voedingsleer. De laatste twintig jaar ontwikkelde ik als voedingstechnoloog producten voor de voedingsindustrie.'
Een berg ervaring dus. En die deelt Daniel nu met veel plezier in de WijKeuken. 'Elke dinsdagmiddag ontvangen we een pakket met seizoensgroenten en fruit van een bioboerderij. Dan bekijken we hoe we daar een lekker menu mee kunnen samenstellen. Het is een leuke uitdaging. We proberen bij het koken op donderdag en vrijdag ook zo weinig mogelijk te verspillen.'
Daniel raadt iedereen aan om eens binnen te stappen in de WijKeuken. 'Zeker als je van koken houdt. En als je niet graag in de keuken staat, kan je ook gewoon komen eten natuurlijk! De sfeer is heel gezellig en er zit een plezante en gemotiveerde groep mensen samen.'
Wil je ook komen proeven van de WijKeuken?
Op www.wijkeuken.be vind je alle info.
Schrijf je snel in of geef Joke een seintje.
Iedereen is welkom!