WijKeuken

WijKeuken zamelt 1000 euro in voor De Warmste Week

Met de WijKeuken in Vilvoorde zamelden we de voorbije weken een mooi bedrag in voor De Warmste Week. Omdat het thema ‘kunnen zijn wie je bent’ ook heel belangrijk is voor Avansa Halle-Vilvoorde deden we een extra duit in het zakje. Zo kloppen we af op 1.000 euro voor het goede doel.

Wij Keuken Warmste week

Om De Warmste Week te steunen, trok de WijKeuken vier keer naar de markt in het centrum van Vilvoorde. We maakten er in alle vroegte verse soep met lokale groenten. Passanten konden even stoppen voor een gratis proevertje en een fijne babbel. En tegen betaling namen ze ook een heerlijke portie soep mee naar huis. Zo zamelden we een mooi bedrag in voor het goede doel.

Naast de gulle giften blijven ons vooral de vele warme gesprekken bij. We ontmoetten heel wat enthousiaste Vilvoordenaars. Zo kwam Cecilia vertellen dat ze al lang iets wil doen met haar kooktalent, maar dat kookworkshops voor haar meestal te duur zijn. Sarah liet ons weten dat ze graag nieuwe mensen zou leren kennen in de WijKeuken en Daniël vertrouwde ons toe dat hij helemaal alleen kookt sinds het overlijden van zijn vrouw. 'In de WijKeuken zou ik wat nieuwe recepten kunnen leren kennen.'

In de WijKeuken is iedereen welkom ongeacht afkomst, geloof of geaardheid. Want samen koken en samen eten brengt mensen dichter bij elkaar. De ontmoetingen van de voorbije weken motiveren ons om er voor te zorgen dat de WijKeuken in Vilvoorde snel kan opstarten.

Update: Begin januari vonden we een geschikt pand! Je kan ons binnenkort vinden in de Leuvensestraat 166 in Vilvoorde. Wil je helpen om de locatie klaar te maken voor de opening? Geef ons dan een seintje. Aarzel ook niet als je op een andere manier wil helpen. We zoeken allerlei talenten om de WijKeuken tot een succes te maken!

Wij Keuken Themabeeld Samen Koken Paars web

WijKeuken is een restaurant waar wie dit wenst, mee kan komen koken. Want samen koken en samen eten brengt mensen dichter bij elkaar. De WijKeuken in Vilvoorde wordt een gezellige ontmoetingsplaats voor iedereen die in de buurt woont, werkt of toevallig passeert.
Meer info: www.wijkeuken.be

Datum bericht di 21 december '21