1 jaar Avansa Halle-Vilvoorde!

Vandaag vieren we onze eerste verjaardag. Exact een jaar geleden verdween Archeduc en werden we officieel Avansa Halle-Vilvoorde. In normale omstandigheden hoort bij zo'n verjaardag een feestje met een grote taart en heel veel vrienden. Maar daar stak corona alweer een stokje voor. Om toch een beetje te vieren gingen we dus zelf op pad.

Combofoto blog2

De voorbije weken verrasten we verschillende mensen die we tijdens ons werk ontmoeten met een verjaardagstaartje:

Steffi

Steffi is een van onze duurzame docenten. Ze houdt van appeltaart en van de natuur: ze vindt het geweldig om tijdens haar workshops oude spullen een tweede leven te geven.

Smart WO

De deelnemers van ons Smart Café in Wezembeek-Oppem leerden niet alleen aanmelden bij de online overheid. Ze smulden ook van een heerlijk gebakje.

Sebi

Sebi is de huisbaas van het pand in Vilvoorde waar binnenkort onze WijKeuken de deuren opent. Zij hielp ons al op allerlei manieren.

Patrizia

Patrizia is medewerker bij Le Foyer vzw. Ze verzorgt onder andere educatieve ateliers in het indrukwekkende Migratie Museum dat we recent bezochten.

Koen

Koen heeft een passie voor verhalen. Hij verzorgt voor ons schrijfworkshops en gaat binnenkort aan de slag als begeleider van de nieuwe gespreksgroep Vertelles.

Kheyra

Kheyra is een van onze vrijwilligers. Ze is volop bezig met de opstart van het nieuwe Buurtlabo in Machelen en Diegem.

Jean Charles

Jean-Charles studeert Sociaal-Cultureel Werk en begint volgende week aan zijn stage bij Avansa. Hij kwam de sfeer al eens opsnuiven op ons kantoor.

Hilde

Hilde is misschien wel onze trouwste vrijwilliger. Ze komt al jaren elke maand onze administratieve collega's helpen. Door corona is dat nu al een tijdje niet meer mogelijk, maar we mochten gelukkig wel even bij haar op bezoek.

Gerd

Gerd Swinnen is de gastvrouw van Café Combinne, ons praatcafé voor mensen die Nederlands leren in Jezus-Eik. Ze is ook de bezieler van Ekseeko, een vrijetijdsvereniging voor jongeren en volwassenen met en zonder beperking in de Druivenstreek. Vanaf maart organiseert ze maandelijks een ontmoeting tussen de deelnemers van Café Combinne en Ekseeko.

Pauline

Pauline Verbeure is opbouwwerker bij SAAMO in Vilvoorde. Samen met haar zorgden we al voor mozaïektegels in de wijk Broek en binnenkort staat er een verrassende lentewandeling op het programma.

DB

Ook Maria, Kristien en Hendrik van ons dagelijks bestuur verdienden een traktatie: zij gingen bijna een jaar geleden aan de slag en helpen mee de koers van onze organisatie te bepalen.

Mail Avansa web2

Blijf op de hoogte!

Als eerste nieuws ontvangen over onze activiteiten en projecten?

Datum bericht vr 11 februari '22